تابستان با روزهای طولانی و آفتاب سوزان خود، فرصتهای زیادی برای تفریح و سفرهای جادهای فراهم میکند. اما همانطور که از این فصل لذت میبریم، باید به خاطر داشته باشید که گرمای شدید میتواند تاثیرات مخربی روی برخی از وسایل ما داشته باشد. نگهداری برخی اشیاء در کابین خودرو در این فصل میتواند منجر به آسیب، خطرات جدی یا حتی حوادث ناگوار شود. در این مقاله به بررسی وسایلی که نباید در تابستان داخل ماشین بگذارید، میپردازیم.
فهرست مطالب
شیشه سولار
شیشه جلوی خودرو معمولاً از دو لایه شیشه تشکیل شده است که توسط یک لایه پلاستیکی (PVB) به یکدیگر وکیوم شدهاند. اما شیشه سولار جلوی خودرو با طراحی متفاوتی ساخته میشود. این نوع شیشه نیز از دو لایه شیشه تشکیل شده، اما لایه میانی آن (فریم) حاوی مواد جذبکننده حرارت است. این لایه میانی به طور موثری از انتقال گرما و اشعههای مضر خورشید به داخل خودرو در تابستان جلوگیری میکند.
مزایای شیشه سولار
۱-شیشه سولار، خاصیت UV400 دارد و از نفوذ اشعه های مضر نور خورشید(که شامل اشعه مادون قرمز و اشعه ماوراء بنفش است)، به داخل کابین جلوگیری میکند.
اشعه مادون قرمز مانند یک لامپ حرارتی عمل میکند و باعث افزایش دمای محیط میشود. اشعه ماوراء بنفش برای بدن مضر است و میتواند مشکلات پوستی مانند: پیری زودرس-آفتاب سوختگی و سرطان پوست ایجاد کرده و باعث آسیب به چشمها شود.
۲-یکی از خصوصیات شیشه سولار این است که تیرگی آن با توجه به میزان نور محیط تغییر میکند. به این معنا که با افزایش نور، شیشه تیرهتر و با کاهش نور، روشنتر میشود. این ویژگی موجب میشود که در تاریکی شب، شیشه کمترین تیرگی را داشته باشد و دید شما در شب کاملاً واضح و شفاف باشد.
۳-شیشه سولار ضد خش است.
۴- با گذشت زمان، رنگ تیرگی شیشه سولار کمرنگ نمیشود و تغییر نمیکند.
5-شیشه سولار به دلیل فرآیند ساختی که دارد یک شیشه صاف و بدون حباب و موج است و مانند شیشه های دودی برچسب دار که به مرور زمان یا در هنگام نصب حبابهایی در آن تشکیل میشود در شیشه سولار حباب وجود ندارد.
۵-استاندارد ساخت شیشه سولار کاملا مشابه شیشههای تولیدی کمپانیها است. چرا که اگر درصدی تفاوت داشته باشند اجازهی درج هولوگرام و لوگو کمپانی داده نمیشود.
۶-در صورت توقف خودرو توسط پلیس جریمه نمیشوید چرا که استانداردهای لازم و لوگو کمپانی بر روی شیشه حک شده است.
۷-در صورت تعویض پلاک خودرو استفاده از شیشه سولار از نظر راهنمایی و رانندگی بلامانع است، زیرا روی شیشه آرم استاندارد و هولوگرام کمپانی حک شدهاست.
برچسب دودی
برچسب دودی خودرو یک پوشش نازک و مقاوم است که اغلب از جنس پلی اتیلن ساخته میشود. پلی اتیلن یک نوع پلاستیک سبک و مقاوم است که به دلیل ویژگیهای مطلوبی مانند مقاومت در برابر نور خورشید و مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، به عنوان مادهای ایدهآل برای تولید برچسب دودی انتخاب شدهاست.
برچسب دودی میتواند به صورت داخلی یا خارجی روی شیشههای خودرو نصب شود، اگرچه نصب داخلی بیشتر توصیه میشود زیرا از برچسب در برابر عوامل محیطی محافظت بیشتری میکند.
برچسب دودی درجات مختلفی از تیرگی دارد، از نیمه شفاف تا کاملاً تیره، که به رانندگان امکان انتخاب میزان نور عبوری مورد نظر به داخل خودرو را میدهد.
مزایا و معایب برچسب دودی شیشه خودرو
کاهش نفوذ نور خورشید به داخل کابین: یکی از اصلیترین دلایل استفاده از برچسب دودی، کاهش تابش مستقیم نور خورشید به داخل خودرو است. این ویژگی به خنکتر نگه داشتن فضای داخل خودرو کمک میکند و از آسیبدیدگی اجزای داخلی خودرو مانند داشبورد و صندلیها جلوگیری میکند.- افزایش حریم خصوصی: برچسبهای دودی به رانندگان و سرنشینان کمک میکنند تا در داخل خودرو احساس امنیت و حریم خصوصی بیشتری داشته باشند. این برچسبها مانع از دیده شدن داخل خودرو توسط افراد خارج از آن میشوند.
( مقامات دولتی، مجاز هستند که از برچسب دودی شیشه با درصد دودی بیشتری استفاده کنند. یکی از دلایل اصلی استفاده از شیشههای تیره و دودی در خودروهای سیاسی و دیپلماتیک، حفظ عدم مشاهده سرنشینان داخل خودرو توسط عموم مردم است.) - بهبود ظاهر خودرو: استفاده از برچسبهای دودی میتواند ظاهر خودرو را زیباتر و جذابتر کند. این برچسبها میتوانند هماهنگی بیشتری بین شیشهها و رنگ بدنه خودرو ایجاد کنند و جلوهای مدرنتر به آن ببخشند.
- افزایش امنیت سرنشینان: در صورت آسیب دیدن شیشه خودرو، برچسب دودی میتواند تا حدی از فرو ریختن قطعات شیشه جلوگیری کند.
معایب
1. نصب برچسبهای دودی شیشه خودرو یک فرآیند سخت و دشوار است. حتی با دقت و مهارت بالا، اغلب حبابهای ریز در زیر برچسبها باقی میمانند که میتواند ظاهرشیشه را تحت تاثیر قرار دهد.
2.برچسب دودی شیشه پس از مدتی رنگ اولیه خود را از دست میدهند، پوسته پوسته میشوند و لبههای آنها از شیشه جدا میشوند. این امر نه تنها زیبایی خودرو را کاهش میدهد بلکه نیاز به تعویض مکرر برچسبها را نیز به همراه دارد.
3.در هنگام رانندگی، وجود برچسبهای دودی روی شیشهها به دلیلی تیرگی ثابتی که دارند میتواند به طور جدی دید در شب را مختل کند. این مشکل میتواند منجر به خستگی سریع چشمها شده و خطر بروز حوادث رانندگی را افزایش دهد.
4.سطح این برچسبها بسیار حساس به خراش است و هر گونه خراش کوچک به مرور زمان بزرگتر و نمایانتر میشود. حتی در هنگام تمیز کردن شیشهها، کوچکترین جسم زبر میتواند باعث ایجاد خراش و آسیب روی برچسبها شود.
5.در معاینه فنی، به خودروهایی که شیشههای آن با برچسب دودی پوشانده شدهاند، برگه معاینه فنی داده نمیشود.
6.اگر میزان تیرگی برچسب دودی شیشه بین 35 تا 40 درصد باشد، پلیس راهنمایی و رانندگی خودرو را جریمه نمیکند ولی اگر بیشتر از این مقدار تیرگی باشد، خودرو جریمه میشود.
7.برچسب دودی بر اثر استفاده از برف پاکن دچار خط و خش میشود.
نتیجه گیری
بدون شک مزایای شیشه سولار قابل مقایسه با شیشه برچسب دار نیست. باید به یاد داشته باشید که دودی کردن شیشههای خودرو، یکی از روشهای شخصیسازی خودرو است، که تاثیر زیادی بر ظاهر بیرونی خودرو و جلوگیری از ورود گرما و نور خورشید به داخل کابین دارد.