آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا شیشه های جلو گرانتر از انواع دیگر شیشه های خودرو هستند یا چرا شیشه های خودرو وقتی ضربه می بینند خیلی دیر شکسته می شوند یا پخش نمی شوند؟وقتی صحبت از ایمنی وسیله نقلیه به میان می آید، مردم اغلب اهمیت شیشه خودرو مناسب را فراموش می کنند. نه تنها شیشه مناسب برای خودرو باید شفاف باشد و به شما امکان دیدن جاده را بدهد، بلکه شیشه جلو باید بتواند در برابر ضربه ها مقاومت کند و از افراد داخل خودرو محافظت کند، ما در این مقاله قصد داریم به شیشه های سکوریت و لمینت و همچنین تفاوت بین این دو شیشه بپردازیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
شیشه سکوریت چیست؟
شیشه سکوریت که به عنوان شیشه سخت نیز شناخته می شود، با گرم کردن و خنک کردن سریع شیشه در یک کوره تمپر (سخت کاری) ایجاد می شود. قطعه شیشه ای که از قبل بریده شده و لبه دار شده است تا حدود 1200 درجه فارنهایت گرم می شودو پس از گرم شدن؛ شیشه به سرعت خنک می شود. این فرآیند به عنوان کوئنچ شناخته می شود.
Quenching یک قطعه شیشه سخت شده را تولید می کند که چهار تا پنج برابر قوی تر از قبل از فرآیند تمپر است. شکستن شیشه سکوریت که با این روش تولید شده است بسیار سخت تر است. شیشه سکوریت که از یک لایه تشکیل شده است معمولاً برای شیشههای سرنشینان در اتومبیل استفاده میشود و هنگامی که شیشه سکوریت می شکند، به گونه ای طراحی شده است که به قطعات کوچک غیر تیز تبدیل می شود که احتمال آسیب آن کمتر است.
شیشه لمینت چیست؟
شیشه لمینت که شیشه ایمنی است از چند لایه ساخته می شود که معمولاً فقط برای شیشه جلوی خودروی شما استفاده می شود. به دلیل دوام بالای آن، ساخت آن گران تر است. شیشه لمینت از نظر ساختاری قوی تر از شیشه سکوریت است و از 3 لایه تشکیل شده است؛ لایه داخلی از پلاستیکی به نام پلی وینیل بوتیرال یا PVB ساخته شده است که این پلاستیک بین دو لایه شیشه شفاف قرار داده شده است. هدف اصلی این لایه پلاستیکی (PVB) جلوگیری از شکستن شیشه در اثر ضربه است و قبل از خرد شدن، شیشه لمینت به دلیل وجود همین لایه پلاستیکی خم می شود.
تفاوت شیشه لمینت و سکوریت
همانطور که پیشتر گفتیم این دو شیشه به روش های متفاوتی ساخته می شوند و همین تفاوت در روش ساخت باعث تفاوت در میزان مقاومت این دو شیشه می شود که شیشه لمینت دارای ساختار قوی تری نسبت به شیشه سکوریت است و برای همین معمولا برای شیشه های جلوی خودرو استفاده می شوند.
تفاوت دیگر این دو شیشه در عایق صدا بودن شیشه های لمینت است که شیشه های لمینت به دلیل داشتن لایه PVB فضای داخل خودرو را از سرو صدای محیط بیرون حفظ می کند.
یکی دیگر از مزیت های شیشه لمینت نسبت به شیشه سکوریت این است که PVB که معمولاً برای محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش یا UV کمی رنگ می شود و این شیشه چند لایه، حدود 99 درصد از انتقال نور ماوراء بنفش را مسدود می کند و آن را برای شیشه جلو در خودرو ایده آل می کند.
شیشه های لمینت به دلیل ویژگی های ایمنی آن برای شیشه جلو اتومبیل اجباری و در سایر شیشه های خودرو اختیاری است چرا که این شیشه ها گرانتر و سنگین تر نیز هستند.
جمع بندی
امیدواریم این مقاله توانسته باشد به سوالات شما در مورد شیشه های خودرو پاسخ داده باشد.
اینکه چرا شیشه جلوی خودرو نمی شکند و چرا گران تر است؟
کدام یک از شیشه ها برای سایر قسمت های خودرو مناسب تر است ؟
تفاوت شیشه سکوریت و لمینت در چیست و هر کدام چه مزایایی دارند.
ما در این مقاله سعی کردیم به تمامی این سوالات پاسخ مناسب و مختصر بدهیم.