متین گلس

شیشه سولار چیست؟

در خودروهای مدرن امروزی شیشه‌های جلو و سقف به گونه‌ای طراحی شده است، که احساس بازتر و جادارتر بودن فضای داخل خودرو را به سرنشینان القا می‌کند. با افزایش اندازه سایز شیشه‌ها، نور خورشید بیشتر وارد فضای داخلی ماشین می‌شود. سازندگان خودرو برای این‌که نور خورشید کمتر وارد ماشین شود از شیشه‌سولار استفاده می‌کنند.

همان‌طور که بسیاری از افراد تجربه کرده‌اند، هنگامی که نور خورشید وارد وسیله نقلیه می‌شود، دمای داخل خودرو افزایش می‌یابد و شما گرما را روی پوست خود احساس می‌کنید. همچنین اشعه ماوراء بنفش نور خورشید می‌تواند از شیشه‌های شفاف جلو و درب‌ها به داخل ماشین نفوذ کند. این اشعه برای سرنشینان و اجزاء داخل خودرو مضر است. 

 برای کاهش تاثیر نور خورشید در داخل ماشین، سازندگان شیشه خودرو راه حل‌هایی پیدا کردند. یکی از این راه حل‌ها، تولید شیشه‌ سولار است. شیشه سولار از دو لایه شیشه و یک لایه میانی تشکیل شده‌ است. وجود این چند لایه، سبب مستحکم شدن شیشه خودرو می‌شود و می تواند در حل این مشکلات کمک کننده باشد.در ادامه به ویژگی‌های شیشه و مزایای آن در خودروها می پردازیم. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

اثرات نور خورشید بر بدن انسان

قبل از اینکه به ویژگی‌های شیشه سولار (Solar Glass) بپردازیم این سوال پیش می‌آید که چرا شیشه‌های خودرو را باید سولار کرد؟مگر نور خورشید برای همه موجودات کره زمین برای ادامه حیات مفید و ضروری نیست؟

در پاسخ باید گفت: بله نور خورشید تاثیرات مثبتی بر بدن انسان دارد. به عنوان مثال نور خورشید باعث می‌شود ویتامین D که یکی از عوامل بازسازی استخوان در بدن است، بهتر جذب بدن شود. اما دقت داشته باشید که به مدت طولانی در معرض آفتاب قرار گرفتن بسیار خطرناک است و باعث بروز مشکلات زیر می‌شود:

۱- آفتاب سوختگی 

۲- ایجاد بیماری هایی مثل لوپوس و کهیر

۳- ایجاد لک‌های پوستی

۴- بیماری‌های چشمی (آب مروارید و….)

۵-سرطان پوست

تمامی این بیماری‌ها بخاطر اشعه‌های مضر نور خورشید است. نور خورشید شامل نور مرئی ، اشعه مادون قرمز و اشعه ماورا بنفش است. اشعه مادون قرمز مانند یک لامپ حرارتی است و باعث گرم شدن محیط می‌شود. اشعه ماوراء بنفش برای بدن مضر است و می‌تواند باعث بیماری‌های پوستی شود. در نور خورشید دو نوع اشعه ماوراء بنفش(UV) وجود دارد : اشعه (UVA) و (UVB) 

اشعه(UVA) قدرت نفوذ کمتری در بدن دارد و باعث چین و چروک پوست می‌شود. اما اشعه (UVB) قدرت نفوذ بیشتری دارد و در عمق بیشتری از پوست نفوذ می کند و قدرت تخریب بافت پوست را دارد و همین امر باعث مشکلات بیماری‌های پوستی و در نهایت سرطان پوست می‌شود. 

به همین دلیل در زمان‌هایی که به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد، باید کاری کنید اثرات مضر نور خورشید را به حداقل برسانید.

استفاده از شیشه های سولار (Solar Glass)یکی از راهکارهای کاهش تاثیر مضر نور خورشید است.

solar glass for car

شیشه سولار (Solar Glass)چیست؟

اکثر شیشه‌های شفاف و معمولی خودرو از شیشه‌های دو لایه ساخته شده‌اند که از دو لایه شیشه‌ با یک لایه پلاستیکی (pvb) به هم وکیوم شده‌اند. اما شیشه‌های سولار خودرو، از دو لایه شیشه با یک لایه جذب کننده حرارت (لایه میانی) تشکیل شده‌است. 

what is the solar glass ?

هنگامی که نور خورشید به شیشه سولار برخورد می کند، لایه جذب کننده حرارت از انتقال گرمای زیاد به داخل خودرو (اشعه مادون قرمز) جلوگیری می‌کند. خبر خوب این که شیشه‌های سولار، اشعه‌های فرابنفش (UV) خورشید را به دلیل وجود لایه میانی هم مسدود می‌کند.

ویژگی‌های شیشه سولار(Solar Glass Property)

۱- شیشه‌های سولار اتومبیل‌ها، افراد را از آسیب‌های چشمی، برنزه شدن، آفتاب سوختگی و سرطان پوست که ممکن است در اثر اشعه UV مستقیم ایجاد شود، محافظت می‌کند. 

۲- در دمای بالای تابستان، کابین وسیله نقلیه در روز تبدیل به یک کوره گرم می‌شود و موجب آزار سرنشینان و راننده می‌شود. در این زمان شیشه سولار نقش حیاتی ایفا می‌کند زیرا بیشتر پرتوهای مادون قرمز خورشید را جذب می کند و در نتیجه دمای داخل کابین کاهش می‌یابد و راننده و سرنشینان از سواری راحت خود لذت می‌برند.علاوه بر این، گرما به اجزای داخل کابین خودرو نیز آسیب می‌رساند و باعث فرسوده شدن زود هنگام آنها می‌شود. شیشه‌های سولار در افزایش طول عمر و دوام آنها تاثیر به سزایی دارد و در چنین حالتی استفاده از شیشه سولار، رانندگان را از تعمیرات گران قیمت باز می‌دارد.

۳-شیشه‌های سولار به ماشین زیبایی خاصی می‌دهد. از آنجایی که ظاهر خودرو برای افراد زیادی به خصوص جوانان اهمیت بالایی دارد، استفاده از این شیشه‌ها زیبایی خودرو را دوچندان می‌کند و ظاهری شیک‌تر و اسپرت‌تر به آن می‌دهد.

۴- وضوح و کیفیت دید و همچنین عدم تغییر رنگ مناظر و تصاویر یکی دیگر از مزیت‌های این شیشه‌ها است که شما با استفاده از این شیشه‌ها، هیچ گونه تغییر رنگ یا تاری دید حتی در آب و هوای ابری یا در شب نخواهید داشت.

۵- شیشه‌های سولار مادام العمر هستند و نیازی نیست شما هر چند سال برای نصب مجدد آنها هزینه کنید.

تفاوت شیشه سولار با برچسب دودی

در این قسمت قصد داریم شما را با تفاوت های شیشه های سولار و دودی (شیشه‌های برچسب‌دار) بیشتر آشنا کنیم.

  • شیشه‌های برچسب‌دار که منظور همان برچسب‌های دودی هستند که روی شیشه‌های خودرو نصب می‌شوند معمولا رنگ غیرطبیعی دارند و بر رنگ تصاویر و مناظر بیرون و همچنین بر وضوح و شفافیت دید راننده و سرنشینان تاثیر منفی دارند. در حالی که شیشه‌های سولار رنگ طبیعی، وضوح و شفافیت بسیار بالایی دارند و دید راننده در حین رانندگی بسیار خوب است. مناظر بیرون در هوای ابری شفاف دیده می‌شود و باعث تغییر رنگ تصاویر و مناظر بیرون نمی‌شوند.
  • رانندگی در شب با شیشه‌های برچسب‌دار به دلیل تیرگی ثابتی که دارد، باعث اختلال در دید راننده از آینه‌های وسط و پهلو می‌شود و احتمال تصادفات مرگبار و جبران‌ناپذیر را بالا می‌برد. در صورتی که در شیشه‌های سولار به دلیل متغیر بودن رنگ دودی شیشه، در شب کمترین مقدار دودی را دارد و دید بهتری راننده در حین رانندگی دارد.
  • تفاوت دیگر در کیفیت این دو شیشه است، شیشه های دودی به مرور کیفیت خود را از دست می‌دهند و همچنین احتمال اینکه خط و خش روی آنها ایجاد شود وجود دارد. مثلا در هنگام تمیز کردن، تماس هرگونه جسم زبر با این برچسب‌ها ممکن است به آن‌ها خراش وارد کند و شما مجبور هستید هر چندسال یک بار هزینه کنید و برچسب‌ها را تعویض کنید. در حالی که شیشه های سولار کیفیت بسیار بالایی دارند و خط و خش نمی تواند به آنها آسیب برساند. زیرا لایه دودی مابین دو لایه شیشه قرار می‌گیرد و تا مدت ها، شما می‌توانید از این شیشه‌ها استفاده کنید.
  • شیشه‌های دودی برچسبی بسته به درجه‌بندی میزان دودی بودن، می توانند مجوز تردد داشته باشند، مثلا در کشور ما طبق قوانین راهنمایی رانندگی خودروهایی که دارای شیشه‌های دودی با درصد ۳۵ تا ۴۰ تیرگی، مجوز تردد دارند. شیشه‌هایی که درصد تیرگی آنها از این مقدار بالاتر باشد جریمه خواهند شد و در برخی موارد احتمال توقیف خودرو نیز وجود دارد. در حالی که شیشه‌های سولار طبق مطابق با استاندارد های کمپانی سازنده خودرو است و هولوگرام روی شیشه، تایید کننده این مطلب است. همچنین با قوانین پلیس راهور هم‌خوانی دارد.
  • مورد دیگری که در تفاوت بین این دو شیشه باید به آن اشاره کنیم، این است که شیشه‌های سولار uv400 هستند. به همین دلیل اشعه‌های مضر فرابنفش را مسدود می‌کنند و از آسیب رسیدن به پوست راننده و سرنشینان جلوگیری می‌کنند. همچنین همین مزیت باعث می‌شود کیفیت اجزای کابین (داشبورد، صندلی و….) در دراز مدت حفظ شود و به مرور فرسوده و خراب نشوند. همچنین حذف اشعه UV در معتدل شدن هوای داخل خودرو تاثیر مثبت دارد و باعث بهبود عملکرد کولر و تهویه هوا می شوند. چرا که این شیشه‌ها مانع تابش مستقیم نور خورشید به داخل خودرو می‌شوند و در نتیجه گرمای داخل خودرو کم می‌شود. در صورتی که شیشه‌های دودی برچسب دار، این خاصیت را ندارند.

 با توجه به مواردی که در تفاوت بین این دو مدل شیشه گفته شد، دودی کردن شیشه‌ها با برچسب‌های دودی منطقی به نظر نمی‌رسد.

نکاتی که در مورد شیشه های سولار باید بدانید:

  • ضخامت این شیشه‌ها مشابه شیشه‌های فابریک سازنده خودرو است و تفاوتی با آن‌ها ندارد.
  • درصد تیرگی این شیشه‌ها به شدت نور بستگی دارد یعنی با افزایش نور، تیرگی بیشتر و با کاهش نور، تیرگی کمتر می‌شود.
  • تیرگی این شیشه‌ها طبق استاندارد پلیس راهور است و هولوگرام سازنده خودرو روی آنها حک شده است.
  • شیشه‌های سولار کاملا ضد خط و خش هستند و افت رنگ و وضوح دید ندارند.
  • شیشه سولار یک آپشن بسیار خاص برای خودرو می‌باشد خصوصاً در هنگام فروش خودرو.
  • شیشه‌های سولار معمولا برای تمام قسمت‌های شیشه‌خور خودرو تولید می‌شود. بدین معنا که می‌توانید از شیشه‌های سولار برای شیشه‌های جلو، عقب ، شیشه های درب اتومبیل و حتی شیشه‌های سقف استفاده کنید.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را با شیشه سولار (Solar Glass)و تفاوت‌های آن با شیشه‌های برچسب‌دار بیشتر آشنا کنیم. همچنین به مزایای فراوان و جذاب این شیشه‌ها نیز پرداختیم تا شما دید و آگاهی بهتری نسبت به شیشه‌های سولار به دست آورید تا بتوانید بهترین انتخاب برای خودروی خود و تجربه لذت بخش از یک رانندگی را داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید